Cum trebuie să fie scaunul auto perfect pentru copilul tău?

Un conducător auto știe că responsabilitățile sale la volan sunt extrem de mari. Atunci când ești în spatele volanului ești răspunzător pentru viața ta, a pasagerilor precum și a celor din jur. Situația devine și mai complicată atunci când călătorești cu copii mici în mașină. De ce? Pentru că ai nevoie de un scaun auto bun pentru copii pentru a le asigura protecție totală.

scaun-auto
Sursă Poză: pickaboo.ro

 Dar cum poți alege cel mai bun scaun pentru copii?

  1. Greutatea și vârsta – pentru a asigura eficacitatea scaunului și protecția maximă a copilului, scaunul auto trebuie să fie adaptat greutatii și vârstei copilului. Pentru nou-născuți este recomandat coșulețul sau scoica ce se așează în sens opus sensului de mers. Este important ca spătarul să se încline la 135 de grade pentru a proteja coloana (încă în formare) a bebelușului. Atunci când copilul crește mai mare puteți schimba scoica cu un scaun auto din grupele 0-1 (până în 18 kg) sau 1-3 (până în 36 de kg).
  2. Second-hand – nu e nimic rău în a cumpără un scaun auto deja folosit. Însă ai grijă să întrebi proprietarul anterior dacă a avut vreun accident sau dacă scaunul a fost stricat în vreun fel. Un scaun deformat poate influența siguranța copilului.
  3. Material – materialul din care este făcut scaunul este la fel de important. Copii adesea provoacă accidente ce implică un grad ridicat de murdărie (varsă lucruri, vomită, etc.). Pentru a menține curățenia asigură-te că scaunul este format dintr-un material ușor de curățat și întreținut. E indicat ca acesta să fie ignifug, anti-alunecare și fără coloranți sau alți compuși toxici.

Este foarte important să alegeți un scaun auto pentru copii care să le asigure siguranță, confort și să îndeplinească normele impuse de legislația în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *